Колико кошта Трампов дводневни боравак у Давосу

© REUTERS / ARND WIEGMANNТрампов долазак у Давос
Трампов долазак у Давос - Sputnik Србија
Пратите нас
Дводневни излет америчког председника Доналда Трампа на Светском економском форуму коштаће америчке пореске обвезнике 3,4 милиона долара, што је његов најскупљи боравак у Давосу до сада.

Ова средства намењена су за изнајмљивање аутомобила и плаћање хотелских соба, али не укључују трошкове обезбеђења, плате, као ни око 2,2 милиона долара, колико се процењује да је потребно за лет председничког авиона „Ер форс 1“ од САД до Цириха и хеликоптера „Марин 1“ од Цириха до Давоса, пише пословни портал „Кварц“.

„Кварц“ истиче да је ово је најскупље Трампово путовање у Давос до сада.

Најугроженији у леденом таласу у САД су бескућници - Sputnik Србија
Тема о којој се ћути у Давосу: Ко нам отима највеће богатство

Прошлогодишње путовање, које је Трамп отказао у последњем тренутку, усред делимичног гашења владе, требало је да достигне цену од 3,6 милиона долара, али и даље кошта око 3,2 милиона долара у виду трошкова неискоришћених хотелских соба и изнајмљених аутомобила, преноси Танјуг.

За смештај председниковог тима на овогодишњем Светском економском форуму САД су издвојиле милион долара.

Тајна служба издвојила је више од 400.000 долара за агенте који бораве у „Бад рагацу“, одмаралишту са пет звездица, и још 176.000 долара за хотелске собе на аеродрому у Цириху.

Изнајмљивање аутомобила за комуникациону агенцију Беле куће, која обезбеђује сигурну комуникацију председника и његовог особља, коштаће око 266.000 долара.

Сваког јануара хиљаде светских званичника долази у Давос, швајцарски градић са око 11.000 становника.

Давос - Sputnik Србија
Швајцарски лист пронашао „руске шпијуне“ у Давосу

Велика потражња за смештајем подигла је цене, па једноставан апартман кошта од 1.000 долара за ноћ.

Једини амерички председник који се појавио у Давосу пре Трампа био је Бил Клинтон, 2000. године, последње године на тој функцији.

Роналд Реган је одржао неколико говора путем видео-позива, док су Џорџ Буш, Џорџ Буш Млађи и Барак Обама потпуно игнорисали Форум.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала