Митрополија одлучила: Служиће се молебан на Цетињу

CC BY-SA 3.0 / Wikipedia/Koroner / Front view of Cetinje Monastery in MontenegroЦетињски манастир
Цетињски манастир - Sputnik Србија
Пратите нас
Црквена општина цетињска саопштила је да је уважила сугестију Управе полиције и отказала литију на Цетињу, али да ће молебан бити служен у Цетињском манастиру, како је и било најављено.

„Како се не би доприносило мржњи међу браћом, а да се не би угрозило достојанство литија и прелепе слике које ових дана долазе са улица црногорских градова, које би пале у сенку полицијских кордона на Цетињу и евентуалних инцидента, литија на Цетињу за сада неће бити одржавана“, објављено је на сајту Митрополије црногорско-приморске.

Како наводе — литија је требала да протекне у миру и достојанствено у непосредној близини Цетињског манастира, до Ћипура, где се сваке суботе одржава Служба Божија.

„Њен циљ је требао да буде исто оно што је циљ свих молитвених окупљања ових седмица: молитва за мир, братску слогу и љубав, која је нарушена доношењем безаконог прописа о слободи вероисповести“, објашњава се у саопштењу.

У Митрополији кажу да је сугестија Управе полиције прихваћена, јер Митрополија ради у добробити свих грађана Цетиња и Црне Горе.

Аргументација Полиције је била да су у поседу поузданих информација да би у току Литије могло доћи до озбиљног нарушавања реда и мира, те да би за њено одржавање морале бити ангажоване бројне полицијске снаге. Митрополија је упознала Полицију да са стране Цркве, као ни и у другим градовима, не би били иницирани никакви инциденти“, закључује се у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала