Младићи који су напунили 18 година ће добити позив за увођење у војну евиденцију

© Ministarstvo odbrane / Darimir BandaДанас дочекујемо најмодерније системе наоружања...
Данас дочекујемо најмодерније системе наоружања... - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Министарство одбране Србије упутило је позив за увођење у војну евиденцију особама које ове године постају пунолетне. Позив ће добити младићи рођени 2002. године, као и они старијих годишта који нису уведени у војну евиденцију.

Општи позив за увођење у војну евиденцију траје до 28. фебруара, после чега ће бити упућивани појединачни позиви свима који се нису одазвали, наведено је у саопштењу.
У саопштењу Министарства одбране Србије се наводи да увођење у војну евиденцију не значи позивање на служење војног рока, већ представља обавезу одређену Законом о војној, радној и материјалној обавези.
Ову законску обавезу младићи треба да регулишу јављањем у надлежни Центар Министарства одбране за локалну самоуправу.
Потребно је да на увид понесу личну карту или, уколико је не поседују, неку другу јавну исправу из које се може утврдити идентитет, а увођење у војну евиденцију могуће је обавити сваког радног дана од 9 до 15 часова, наведено је у саопштењу.
Младићи који бораве у иностранству своје право и законску обавезу испуњавају у надлежном дипломатско-конзуларном представништву Србије у земљи боравка, а потребно је да на увид понесу важећу путну исправу.
Детаљније информације о увођењу у војну евиденцију могу се пронаћи на сајту Министарства одбране.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала