Трамп: Америка има план за борбу против вируса из Кине

© REUTERS / Tom BrennerПредседник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп
Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да Америка има спреман план за сузбијање ширења новог коронавируса који се појавио у Кини, преноси агенција Ројтерс.

„Ми заиста имамо план и сматрамо да ћемо се одлично изборити са тим. Већ се добро боримо. Центар за контролу болести одлично функционише“, рекао је Трамп на маргинама Светског економског форума који је одржан у Давосу.

Симптоми нове болести

Кинеске власти су 31. децембра обавестиле Светску здравствену организацију о епидемији непознате упале плућа у граду Вухан у централном делу земље. Кинески стручњаци утврдили су 7. јануара узрочника болести — то је коронавирус 201-нЦоВ (2019-nCoV).

Према речима лекара, овај коронавирус карактеришу симптоми као што су кијавица, кашаљ, болови у грлу и стезање у грудима, а могуће су главобоља и грозница која може трајати и неколико дана. Ризичне групе су људи са ослабљеним имунитетом, деца и старији људи код којих су примећени симптоми слични пнеумонији и бронхитису.

Светска здравствена организација објавила је у уторак да сматра да се ускоро може очекивати повећање броја оболелих од упале плућа проузроковане новим коронавирусом 2019-nCoV у Кини, а могуће и у другим земљама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала