Американци запретили новом команданту одреда „Кудс“: Чека га судбина Сулејманија

© AP Photo / Tasnim News Agency / Mohammad Ali MarizadВођа елитног одреда "Кудс" Исмаил Гани
Вођа елитног одреда Кудс Исмаил Гани - Sputnik Србија
Пратите нас
Новог команданта елитног одреда „Кудс“ Корпуса Чувара исламске револуције Есмаила Канија чека судбина његовог претходника, генерала Касема Сулејманија, ако буде убијао Американце, рекао је специјални представник САД за Иран Брајан Хук у интервјуу за лист „Ашарк ел Авсат“.

„Ако Кани настави да убија Американце, чека га иста судбина. Председник Трамп је пре неколико година рекао да ће на сваки напад на Американце или америчке интересе бити одлучно одговорено, што је председник и демонстрирао (на дан убиства Сулејманија)“, истакао је Хук.

Он је додао да ће САД наставити да подржавају народ у Ирану и нагласио да обични Иранци страдају због режима у земљи.

Јуче је ирански посланик Ахмад Хамзе понудио три милиона долара за главу америчког председника Доналда Трампа, пренела је иранска агенција „Исна“.

Ситуација на Блиском истоку жестоко се заоштрила у последње две недеље. После протеста испред амбасаде САД у Ираку, за који је Вашингтон окривио Техеран, америчка војска је убила иранског генерала Касема Сулејманија док је био у Ираку. Иран је одговорио ударима по ирачким базама, где су били смештени амерички војници, али у гранатирању нико није повређен. Парламент Ирака је после убиства Сулејманија тражио да стране војске напусте ту земљу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала