Мандић: Међународна акција да се посвађају Амфилохије и Вучић

© Фото : ДФАндрија Мандић
Андрија Мандић - Sputnik Србија
Пратите нас
Андрија Мандић, један од лидера Деморкатског фронта, оцјењује да постоји велика међународна акција да се унесе раздор између митрополита Амфилохија и патријарха Иринеја, али и Амфилохија и предсjедника Србије Александра Вучића.

Мандић је, међутим, рекао да је увјерен да ће морати да се пронађе нека форма заједничког дјеловања.

„Ми наш проблем, и као народ и као вјерници, треба да решавамо уз подршку цјелине. Ја сам свјестан да би сви некако жељели да једну велику православну цркву сведу на један мали простор у овим границама, и да тај проблем, како га они виде, претварање Српске православне цркве у неку другу, решавају овдје, и то људи који не вјерују у Бога. Проблем са којим се суочава СПЦ је доминантно наметнут од атеиста, и то су прогурали на један безобразан начин, а одговор су ове величанствене литије свих људи који траже правду“, казао је Мандић.

Из ДФ-а су на данашњој конференцији за медије поручили да није тајна да стално разговарају са митрополитом Амфилохијем, и да ће наставити да разговарају, али и да сматрају да је о садржају тих разговора најбоље питати некога из Цркве.

Мандић је такође оцјенио да је митрополит Амфилохије човјек од ког зависе сва будућа, не само вјерска, него и политичка питања на овим просторима.

„Ми као вјерујући људи знамо колико је важно да у овом тренутку онај који сједи на трону Светог Петра Цетињског и који је у овом времену од стране стотина хиљада људи препознат као неко ко управља са читавим овим процесом и коме сам рекао да од њега зависе сва будућа, не само вјерска, него и политичка кретања на овом простору“, рекао је он.

Мандић је додао да је политика направила проблем са којим се суочава Црна Гора, па ће на крају морати и да га разријеши, како је истакао — „у Парламенту или испред Парламента, на великим протестима као што је то било 1988. године“.

„Више је људи данас на улицама него оних што остају кући — митрополит Амфилохије и патријарх Иринеј могу да буду поносни да је овдје оне вечери када је ДФ позвао људе да изађу на улице, да се то претворило касније у велику ријеку људи, и они морају да добију политички изговор да се на демократски начин разријеши проблем који је тако дубок и велики да нема тачке земљине кугле са које се не види ово што се дешава у Црној Гори“, казао је Мандић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала