Москва: Неприхватљиве америчке претње Сулејманијевом наследнику

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова изјавила је да су претње специјалног представника САД за Иран Брајана Хука упућене новом команданту специјалног одреда „Кудс“ иранског Корпуса чувара исламске револуција Есмаила Канија — неприхватљиве.

„За нас оне представљају саопштења која стоје ван права и ван закона, која представници суверених држава просто немају права да дају“, рекла је Захарова на конференцији за новинаре.
Хук је раније рекао да Канија чека судбина његовог претходника генерала Касема Сулејманија, ако он буде убијао Американце.

Специјални представник САД за Иран је додао да ће САД наставити да подржавају ирански народ и навео да обични Иранци имају штету од режима у тој земљи.
САД су 3. јануара извеле операцију у којој је убијен генерал Сулејмани у Ираку. Иран је одговорио нападом на ирачке базе у којима су размештени амерички војници.

Администрација је убиство Сулејманија објаснила тиме што је он припремао нападе на америчке амбасаде. Председник Доналд Трамп је саопштио да је реч о четири конкретне амбасаде, али није именовао земље у којима се оне налазе. Шеф Пентагона Марк Еспер није потврдио те изјаве америчког председника.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала