СЗО: Вирусна болест у Кини није ванредна здравствена ситуација

© PixabayВирус
Вирус - Sputnik Србија
Пратите нас
У седишту Светске здравствене организације у Женеви одржан је састанак на ком је одлучено да ли ће СЗО прогласити глобално ванредно стање због новог коронавируса.

Светска здравствена организација саопштила је да вирусна болест у Кини од које се разболело на стотине људи још није ванредна глобална здравствена ситуација.

Одлука је уследила након што су кинеске власти данас ставиле у карантин три града и отказале велике догађаје у главном граду Пекингу током периода празника Лунарне нове године, како би покушале да обуздају нови вирус, пренео је АП.

Здравствена агенција Уједињених нација објавила је одлуку након што су независни стручњаци провели два дана процењујући информације о ширењу новооткривеног коронавируса.

СЗО дефинише глобалну ванредну ситуацију као „ванредни догађај“, који представља ризик за друге земље и захтева координисан међународни одговор.

Претходне глобалне ванредне ситуације проглашене су због појаве вируса „зика“ у Америци, због пандемије свињског грипа и због дечје парализе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала