Вашингтон се изјаснио о инциденту сa руском војном колоном у Сирији

© AP Photo / Baderkhan AhmadАмерички војни конвој у близини града Тел Тамр на северу Сирије
Амерички војни конвој у близини града Тел Тамр на северу Сирије - Sputnik Србија
Пратите нас
Између руских и америчких војника у Сирији није се догодило „ништа озбиљно или опасно“, изјавио је специјални представник САД Џејмс Џефри, коментаришући наводе турских и америчких медија о томе да су амерички војници блокирали руски конвој у близини града Рмеланa.

Говорећи о инциденту, Џефри је навео да се руске и америчке снаге налазе веома близу једне другима на североистоку Сирије, на основу раније постигнутог договора Москве и Анкаре.

Према његовим речима — у тој области нема „детаљних правила за спречавање сукоба на копну и нису утврђене линије које људи не смеју да прелазе без дозволе“.

„Тамо пролази много патрола. Мањи број тих патрола је довео до незнатних инцидената. Ништа озбиљно, ништа опасно. Све је решено војним каналима“, рекао је специјални представник Стејт департмента САД.

Дипломата је, такође, подсетио да постоји механизам за спречавање инцидената између Русије и САД, који је на снази већ неколико година.

„Он, пре свега, обухвата операције у ваздуху. Било је проблема на копну у Манбиџу, пре око 14 месеци, након што су Руси напредовали ка југоистоку. Није све решавано војним каналима“, изјавио је Џефри.

Он је, такође, нагласио да Русија и САД наглашавају важност функционисања таквог механизма.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала