Вучић положио венац жртвама Холокауста у центру „Јад Вашем“

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић положио је данас венац у спомен жртвама Холокауста у Меморијалном центру „Јад Вашем“ у Јерусалиму, где се одржава церемонија обележавања 75. годишњице ослобођења концентрационог логора „Аушвиц“.

Вучић је био међу бројним светским државницима који су одали пошту и положили венце, а пре њега то је учинио председник Русије Владимир Путин, а после Вучића председник Француске Емануел Макрон.

Председник Србије је на свом профилу на Инстаграму „будућностсрбијеав“ објавио видео-снимак полагања венца, на коме се види да се том приликом руковао са Путином, као и са Макроном, са којим се задржао у краћем разговору.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Вучић борави у Јерусалиму поводом одржавања 5. светског форума о Холокаусту — „Сећање на Холокауст, борба против антисемитизма“.

Више од 40 лидера окупило се у Јерусалиму поводом обележавања Међународног дана сећања на Холокауст и 75 година од када је Црвена армија ослободила „Аушвиц“, логор смрти у ком су нацисти убили око 1,3 милиона људи, међу којима више од милион Јевреја.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала