„Заједнички удар“ Србије, Белорусије и Кине

© Tanjug / ZORAN ZESTICПрипреме за приказ способности Војске Србије поводом Дана ослобођења Београда „Слобода 2019“ на Војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници.
Припреме за приказ способности Војске Србије поводом Дана ослобођења Београда „Слобода 2019“ на Војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници.  - Sputnik Србија
Пратите нас
Вежба Војске Србије с Оружаним снагама Белорусије „Заједнички удар 2020“ биће одржана у септембру у Србији, пише „Политика“, позивајући се на Министарство одбране.

Реч је о првој билатералној војној вежби, а сценарио по коме ће се одвијати, тачан број учесника и друга питања биће предмет разговора на предстојећим такозваним планским конференцијама на којима се планирају детаљи оваквих активности, пише лист.

Србија и Белорусија, иначе, имају све интензивнију војну сарадњу.

Већ традиционално, сваке године одржава се трилатерална руско-белоруско-српска вежба ваздушно-десантних јединица „Словенско братство“, а ове године одржава се управо у Белорусији.

Током 2020. одржаће се и прва српско-кинеска војна вежба.

„Подаци о заједничкој вежби са Народно ослободилачком армијом Кине, која ће бити изведена као вежба специјалних јединица двеју војски, биће доступни након завршетка планирања вежбе“, кажу за „Политику“ у Министарству одбране.

Дакле, биће то вежба специјалаца, вероватно слична оној коју су недавно извели припадници полицијских елитних јединица Србије и Кине у железари у Смедереву. Војна сарадња с Кином такође је у успону.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала