Британска амбасадорка о утицају „брегзита“ на односе Русије и Британије

CC0 / Pixabay / Русија и Велика Британија - илустрација
Русија и Велика Британија - илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Нова амбасадорка Велике Британије у Москви Дебора Бронерт оценила је да се излазак њене земље из ЕУ у скорије време неће одразити на односе Лондона и Москве.

„Не мислим да ће ’брегзит‘ у скорије време имати велики утицај на наше односе“, изјавила је амбасадорка.

Уједињено Краљевство ће 31. јануара у 23 часа (два сата после поноћи по московском времену) напустити ЕУ, а до децембра ће стране преговарати о даљим односима.

Нова британска амбасадорка је, говорећи о побољшању односа Москве и Лондона, истакла да је потребно да њихове владе поврате међусобно поверење, оценивши да то није једноставно.

„То је тежак процес који захтева време, труд дипломата и, наравно, спремност двеју земаља на конструктиван дијалог“, рекла је она.

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаСолсбери у Великој Британији где су отровани Сергеј и Јулија Скрипаљ
Британска амбасадорка о утицају „брегзита“ на односе Русије и Британије - Sputnik Србија
Солсбери у Великој Британији где су отровани Сергеј и Јулија Скрипаљ

Односи Москве и Лондона су се током протеклих неколико година погоршали због такозване афере „Скрипаљ“. У енглеском граду Солсберију су, према тврдњи британских власти, у марту 2018. године отровани бивши официр Главне обавештајне управе у Русији Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија, што је изазвало огроман међународни скандал. Лондон верује да је руска држава умешана у тровање оца и ћерке, користећи супстанцу А-234, што Москва категорички негира. Лондон није доставио никакав документ о истрази, нити је дозволио контакт Скрипаља са медијима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала