Још један аутомобилски гигант под истрагом

CC0 / Pixabay / Сузуки
Сузуки - Sputnik Србија
Пратите нас
Корпорација „Сузуки“ саопштила је да ће сарађивати са холандским властима поводом налаза да су њихова дизел возила кршила прописе о емисији гасова у тој земљи. Компанија је саопштила да би требало да одговори на ту истраге до средине фебруара.

Холандска управа за друмски саобраћај објавила је јуче да модели дизел аутомобила „Сузуки Витара“ и „Фијат Крајслеров“ џип „Гранд чироки“ крше правила о емисијама и да недостаци морају да буду отклоњени или ће се суочити са забраном продаје широм Европе, преноси Ројтерс.

У саопштењу компаније „Сузуки“ се наводи да дизел верзије возила „Витара“ и „С-крос“ користе моторе и софтвер за контролу емисије гасова које испоручује „Фијат Крајслер“.

Из јапанске компаније су додали да су их холандске власти обавестиле да су наведена возила, која се више не производе, показала више нивое емисије од дозвољених, након надоградње софтвера 2017. године.

Раније ове недеље немачке власти су објавиле да истражују „Мицубиши моторс“, због сумње да у своје дизел моторе уграђује нелегалне уређаје који показују мањи ниво емисије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала