Нагло скочио број мртвих: Први случајеви коронавируса у Малезији и Аустралији

© AP Photo / Eugene HoshikoЗаштитним маскама против вируса
Заштитним маскама против вируса - Sputnik Србија
Пратите нас
У кинеској провинцији Хубеј пријављено је нових 15 смртних случајева заражених коронавирусом, чиме се број умрлих попео на 41, саопштиле су локалне власти.

Власти наводе да је регистровано још 180 заражених.

Епидемија новог смртоносног вируса, која је почела у главном граду те провинције Вухану, приморала је кинеске власти да предузму мере како би ограничиле ширење вируса, међу којима су суспензија јавног превоза у 10 градова, затварање храмова током прославе Кинеске нове године, као и Кинеског зида, преноси Ројтерс.

Вирус је доспео у Европу, пошто су у Француској регистрована три случаја код особа које су путовале у Кину.

Коронавирус у Малезији и Аустралији

Аустралија и Малезија су потврдиле прве случајеве новог коронавируса на својој територији.

Аустралија је данас прогласила први потврђени случај коронавируса у држави Викторија, а пацијент је хоспитализован у стабилном стању у предграђу Мелбурна, саопштили су аустралијски званичници.

Како се наводи, реч је о кинеском држављанину (50) који је у јануару стигао у Аустралију, и он је изолован и лечи се у болници.

И Малезија је данас потврдила три случаја инфекције коронавирусом, који су први у југоисточној Азији.

Министар здравља је рекао да су заражене особе повезане са 66-годишњим мушкарцем за које су сингапурске власти потврдиле да је позитиван на вирус.

У међувремену, Кина је потврдила 1.287 случајева заражених новим коронавирусом од 24. јануара, док је број умрлих од вируса порастао на 41, саопштила је данас Национална здравствена комисија.

Вирус се појавио у централном кинеском граду Вухану крајем прошле године, а проширио се на друге градове, укључујући Пекинг и Шангај, као и у друге државе — Сједињене Државе, Тајланд, Јужну Кореју и Јапан.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала