Заплењена тона кокаина, ухапшено шест Албанаца /видео/

© AP Photo / German CustomКокаин
Кокаин  - Sputnik Србија
Пратите нас
Више од тоне кокаина и четврт милиона евра заплењено је у акцији грчке полиције у градићу Астакос, јавља „Катимерини“. Вредност заплењене дроге процењена је на 50 милиона евра.

Грчка полиција је ухапсила девет особа и запленила велику количину кокаина и новца у акцији за чију је припрему било потребно пола године, саопштила је грчка полиција.

У полицијској операцији, која је кулминирала хапшењем девет особа у градићу Астакос, заплењено је укупно 1,18 тона кокаина, нешто више од 233.000 евра, „калашњиков“, три пиштоља и 19 мобилних телефона, преноси РТС. 

Међу девет особа шесторица су Албанци, али грчка полиција није објавила њихова имена. Албански дневник „Панорама“ пак тврди да је међу ухапшенима Александар Пемај, који слови за једног од главних организатора албанског подземља у Грчкој.

Остаје нејасно да ли су ухапшени организатори читаве кријумчарске операције, или су се иза решетака нашле особе које су ангажоване како би тона кокаина била дистрибуирана из Грчке.

Кокаин који је запленила грчка полиција, потиче из Сент Винсента на Карибима, који је преко Доминиканске Републике на концу доспео до Грчке.

Полиција у Грчкој запленила је дрогу пошто им је америчка агенција за борбу против наркотика ДЕА јавила да је велика количина кокаина утоварена на брод.

Дрогу је платио албански држављанин, а кључни оперативац ове акције био је Арапин који живи у Шпанији, саопштила је грчка полиција.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала