Француска евакуише своје грађане из Кине

© AP Photo / ThepaperВухан
Вухан - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Француске Едуар Филип донео је одлуку да се из кинеског града Вухана, где се појавио корона вирус, евакуишу сви Французи који желе да се врате у отаџбину, саопштила је министарка за социјални развој и здравствену заштиту Француске Ањез Бузен.

Према њеним речима, евакуација ће бити спроведена средином следеће седмице у договору са кинеским властима.

Французи који одлуче да напусте Вухан, биће 14 дана под надзором лекара у Француској, додала је министарка.

Због епидемије новог корона вируса, тренутно је забрањено да се Вухан напушта.

Нови вирус

Кинеске власти су 31. децембра обавестиле Светску здравствену организацију о епидемији непознате упале плућа у граду Вухану у централном делу земље. Кинески стручњаци утврдили су 7. јануара узрочника болести — то је корона вирус 2019-нЦоВ.

​Први оболели имали су везе са тржиштем морских плодова, а претпоставља се да би извор вируса могле бити змије, које се у Кини често користе за исхрану. Касније је објављено да вирус може да се преноси са човека на човека.

Због избијања корона вируса у Кини, у суботу је уведен највиши степен хитног реаговања на ванредну здравствену ситуацију у 25 провинција, специјалних административних региона и градова. На овој територији живи више од 1,2 милијарде људи.

​Ван Кине зараза је забележена у читавом низу земаља, укључујући Сједињене Америчке Државе, Тајланд, Француску и Аустралију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала