Хеликоптер Ка-27М: Моћно оружје у рукама професионалаца /видео/

© Sputnik / Igor Zarembo / Уђи у базу фотографијаПротивподморнички и вишенаменски палубни хеликоптер "Камов" Ка-27
Противподморнички и вишенаменски палубни хеликоптер Камов Ка-27  - Sputnik Србија
Пратите нас
Посада хеликоптера Ка-27М противподморничке палубне авијације Северне флоте извела је прве тренажне летове у овој години у Мурманској области. Ка-27М је најсавременији руски противподморнички хеликоптер, који изгледа безазлено, али може бити моћно оружје у рукама професионалаца.

Ка-27М има могућност да прати противничке подморнице које плове на великим дубинама, па чак и да уништи неке од њих. Рад на функционалном систему хеликоптера захтева добру обученост посаде, због чега пилоти Северне флоте редовно одржавају вежбе на својим полигонима.

„Да би се приступило обављању задатака изнад водене површине, на океану, неопходно је проћи дугу припрему, која траје годинама. Код нас такве летове изводе само најбољи пилоти, капетани“, рекао је капетан посаде хеликоптера Алексеј Кудин.

Лет изводе само најискуснији пилоти, многи од њих раде тај посао више од две деценије, имају десетогодишњи инструкторски стаж, а у ваздуху су провели више од 1.500 сати.

Један од задатака на води било је спуштање хидроакустичне станице, помоћу које посада хеликоптера може да пронађе противничку подморницу на дубинама у радијусу до пет километара од тачке постављања.

Ка-27М је у стању да прати мете на води и да их уништава помоћу наоружања којим је опремљен.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала