Кремљ: Мишустин има карт бланш за формирање владе

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин и нови премијер Михаил Мишустин
Председник Русије Владимир Путин и нови премијер Михаил Мишустин - Sputnik Србија
Пратите нас
Нови премијер Русије Михаил Мишустин има одређену слободу рада у формирању свог тима, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков у интервјуу за телевизију „Русија 1“.
„Наравно, постоји кадровска резерва из које се, по потреби, извлачи неки кандидат, предлози за кандидате. Али, пошто је Мишустин добио предлог као шеф кабинета, онда сам уверен да је он добио и да има одређени карт бланш да формира свој тим“, објаснио је Песков.

Он је додао да је управо Мишустин као шеф Владе одговоран пред државом.

Портпарол Кремља је нагласио и да је обнова владе повезана са новим задацима које је поставио председник Русије Владимир Путин.

„Ради се о изузетном задатку, и он захтева владу са максималном ефикасношћу, максималном динамиком рада и флексибилношћу у раду. Због тога сада нема других варијаната“, закључио је Песков.

Целокупна претходна Влада Русије поднела је 15. јануара оставку због реформи које је предложио председник Русије Владимир Путин. Следећег дана, посланици Државне думе одобрили су кандидатуру председника Савезне пореске службе Михаила Мишустина за новог премијера. Дана 21. јануара указом председника Русије одобрена је структура владе и њен нови састав.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала