Помпео o скандалу у приватним одајама: Новинарка je лагала

© AP Photo / Peter Klaunzer/KeystoneМајк Помпео
Мајк Помпео - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички државни секретар Мајк Помпео оптужио је новинарку Нешенел паблик радија (НПР) Мери Луиз Кели да га је лагала и да је прекршила „основна правила новинарства и пристојности“ након што је она рекла да ју је у више наврата опсовао после интервјуа.

Помпео је у саопштењу навео да га је Келијева два пута лагала — једном током припреме интервјуа, а други пут када је пристала на незваничан разговор после интервјуа, преноси Ројтерс.

„Срамно је да је ова новинарка изабрала да прекрши основна правила новинарства и пристојности“, рекао је Помпео, који у четвртак путује у званичну посету Украјини.

Нешенел паблик радио (НПР) раније је саопштио да је Помпео викао, уз псовке, на новинарку Мери Луиз Кели после интервјуа који је, како тврди, прекинуо незадовољан јер му је постављала питања о Украјини.

Интервју је био договорен и вођен у Стејт департменту, али Помпео није хтео да одговори на поновљена питања о Украјини и смењеној америчкој амбасадорки у Кијеву, наводећи да је пристао на интервјуу о политици администрације према Ирану. Новинарка је тврдила да је са његовим сарадницима договорено да и Украјина буде једна од тема.

У саопштењу НПР се наводи да је „одмах после питања о Украјини, интервју завршен“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала