Контроверзан план аутомобилског гиганта о градњи мини нуклеарних реактора

CC0 / Pixabay / Нуклеарни отпад
Нуклеарни отпад - Sputnik Србија
Пратите нас
Компанија „Ролс Ројс“ изнела је контроверзни план о градњи мини нуклеарних реактора у Великој Британији до краја ове деценије.

Из „Ролс Ројса“ је потврђено да постоји план изградње и управљања нуклеарним реакторима до 2029. године. Мини нуклеарне станице се могу масовно производити и достављати на локације помоћу шлепера, а тиме је лакше предвидети трошкове.

Противници овог плана тврде да би Велика Британија требало у потпуности да одустане од нуклеарне енергије и да се фокусира на јефтинију обновљиву енергију.

Заштитници животне средине су подељени када је реч о нуклеарној енергији, неки сматрају да је опасна и скупа, док други тврде да су потребне све технологије уколико желе да достигну циљ нулте емисије до 2050. године, преноси портал „Кликс“.

Они који подржавају пројекат мини нуклеарних реактора верују да они ценама могу да парирају јефтиним изворима обновљиве енергије. План је да мини-реактори буду смештени у Камбрији или Велсу, а требало би да их буде између 10 и 15 у Великој Британији, пренео је Б92.

Ради се о малим реакторима које би могао да има сваки град, а коришћење постојећих локација би елиминисало проблем осигурања од терористичких напада.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала