У тренутку док Мило говори, испод прозора пролази народ који је назвао лудацима /видео, фото/

© Фото : Митрополија црногорско-приморскаЛитија у Будви
Литија у Будви - Sputnik Србија
Пратите нас
У тренутку када је председник Црне Горе Мило Ђукановић имао састанак у Тивту са локалним одбором Демократске партије социјалиста, на којем је литије које се већ месец дана организују по целој Црној Гори назвао „покретом лудака“, митрополит црногорско-приморски Амфилохије предводио је литију од више од 10.000 људи у суседном граду Будви.

Од Цркве Светог Томе у Бечићима и манастира Подластва у Ластви кренула је литија до Цркве Свете Тројице у будванском Старом граду. Литији су се придружили и верници из Паштровића коју су кренули од манастира Прасквица. Литија се наставила до Медитеранског спортског центра у Будви, где се одржала Светосавска академија.

Митрополит се обратио присутнима, рекавши да су литије ход љубави и да у њему нема политике ни партија, то је нешто најозбиљније и најдубље што се догађа у Црној Гори у последња два века. „Они који то не могу да виде, они су слепи код очију“, додао је.
„Овај народ се пробудио! То требају да виде они који су на власти, ово је из дубине народне душе израсло“, поручио је митрополит, у нади да ће што пре схватити и прихватити да контроверзни Закон о вероисповести никоме не доноси добро. 

Свечаности су присуствовали и председник општине Марко Бато Царевић, историчар Милош Ковић и многи други.

Херцег Нови

Поред Будве, и трг у Херцег Новом синоћ је био мали да прими све оне који су желели да присуствују Светосавској академији.

Бијело Поље

У Бијелом Пољу се традиционално сваке године одржава велика Светосавска академија, којој присуствује владика будимљанско-никшићки Јоаникије. Спортска сала која може да прими више хиљада људи, била је крцата.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала