Вучић: Покушаваће да нам деле народ као што покушавају да нам цепају цркву

© INSTAGRAM BUDUCNOST SRBIJEAVПредседник Србије Александар Вучић у Мркоњићграду
Председник Србије Александар Вучић у Мркоњићграду - Sputnik Србија
Пратите нас
Покушаваће да нам деле народ као што покушавају да нам цепају и цркву, рекао је председник Србије Александар Вучић током посете Гимназији у Мркоњић Граду.

„Можемо да живимо у више држава, али народ је један и јединствен. Не смемо да заборавимо да припадамо истом роду и носимо исто презиме, да морамо да чувамо своје куће и огњишта, јер тиме штитимо будућност“, казао је Вучић током посете Дрвару у Федерацији БиХ и Мркоњић Граду у Републици Српској.

Вучић је на питање шта би поручио Србима рекао да је порука да смо један народ и да имамо једну цркву.

„Помињем цркву, иако знам да по принципу секуларне владавине постоји раздвојеност цркве и државе. Не мешам се у црквена питања, али црква је вековима и питање националног идентитета“, нагласио је он.

Вучић је истакао да црква није само веза са Богом и Христом.

„У временима у којима неки покушавају да нам одузму идентитет, то ћу понављати на сваком месту“, најавио је он.

Вучић је истакао да је срећан што је дошао у посету школи којој Србија помаже, а помоћ ће, како је указао, износити око 300.000 евра.

© INSTAGRAM BUDUCNOST SRBIJEAVПредседник Србије Александар Вучић примио је данас, током посете Мркоњићграду, Повељу почасног грађанина са златним симболом те општине.
Вучић: Покушаваће да нам деле народ као што покушавају да нам цепају цркву - Sputnik Србија
Председник Србије Александар Вучић примио је данас, током посете Мркоњићграду, Повељу почасног грађанина са златним симболом те општине.

„Моћи ћете да купите ЦНЦ машину за машинску школу. Запамтио сам ту машину, јер је много важна. Тамо где смо је уводили, доносили и куповали, увек су гледали странци да направе фабрике у близини, јер су имали добре раднике“, објаснио је он.

Казао је да је Србија спремна да помаже и у рачунарима и свему осталом за Гимназију.

„Срећан сам што сам чуо од директора вест да је ове године уписано 10 првачића више него прошле године. Надам се да ће тако бити и идуће и наредних година“, додао је Вучић.

Он је истакао да ће Србија, колико може, помоћи на инфраструктурним радовима, као и у довођењу инвеститора.

„Обећали смо Дрвару пре непуних пет месеци да ћемо отворити малу фабрику и отворили смо је. Плате нису превелике, али ако имате другог запосленог у кући, лакше је, можете да планирате будућност“, указао је он.

Председник је деци поручио да је важно да уче и раде, јер им „ништа с неба неће падати“.

„Не морају сви да завршавају факултете, високе школе. Завршите ову школу, а онда на посао, да будете поштени и одговорни грађани РС, а пре свега одговорни према својој породици. Веома сам поносан и хвала на дивној добродошлици. Увек сам срећан када сам са нашим народом“, рекао је Вучић и подсетио да је његов отац недалеко од овог града, из Чипуљића код Бугојна.

„Ко зна ко ће од вас можда да буде председник Србије или председник Владе у будућем периоду“, рекао је он.

Вучић се посебно захвалио Милораду Додику, којем је ноћас умро отац, а који је и поред тога желео да му буде домаћин у БиХ и Републици Српској.

Током посете Мркоњић Граду, Вучић је добио Повељу почасног грађанина са златним симболом те општине за помоћ и подршку том крају.

Вучић је захвалио на признању представницима Мркоњић Града, али пре свега, како је рекао, грађанима који су га данас дочекали у том граду у Републици Српској.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала