Помпео: Русија је нуклеарна сила, неопходан нам је нови споразум с њом

© AP Photo / Mary AltafferАмерички државни секретар Мајк Помпео
Амерички државни секретар Мајк Помпео - Sputnik Србија
Пратите нас
Вашингтону је неопходан дијалог са Москвом о развоју наредне класе споразума у сфери контроле наоружања, изјавио је амерички државни секретар Мајк Помпео.

„Треба да узмемо у обзир да је Русија нуклеарна сила, с обзиром на то да почињемо да се припремамо за преговоре о закључивању нове генерације споразума о контроли наоружања и обезбеђивању сигурности у Европи и свету“, истакао је Помпео након разговора са шефом британске дипломатије Домиником Рабом.

Он је истакао да Американци „покушавају да пронађу сфере у којима могу да сарађују са Русима“.

„Покушавамо да пронађемо области где бисмо могли да сарађујемо с Русијом. Раније сам сарађивао са својим руским колегама из обавештајне сфере и у борби против тероризма. Учињен је одличан посао, иако су могућности за сарадњу у тој области сада прилично ограничене“, рекао је Помпео.

Главна претња данашњице

Амерички државни секретар је, такође, рекао да је највећа претња данашњице — Комунистичка партија Кине.

„Иако и даље морамо бити на опрезу када је реч о тероризму, Комунистичка партија Кине представља главну претњу данашњице“, истакао је он.

Министарство иностраних послова Кине је раније негодовало због изјава Помпеа о опасностима које прете западном свету од Комунистичке партије Кине, нагласивши да је реч о „идеолошким предрасудама и мишљењу које потиче из епохе Хладног рата“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала