Москва: Наводи о нападу на Идлиб су информациона провокација

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Уђи у базу фотографијаОклопна возила руске војне полиције у Кобанију на сиријско-турској граници
Оклопна возила руске војне полиције у Кобанију на сиријско-турској граници - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство одбране Русије демантовало је информације западних медија о нападима Русије на „болницу и пекару“ на периферији сиријског Идлиба, истакавши да су такве вести — информациона провокација.

„Вести појединих страних медија о томе да је авион руских Ваздухопловних снага наводно бомбардовао ’болницу и пекару‘ у насељу Ерих на јужној периферији сиријског града Идлиба 30. јануара ујутру представљају информациону провокацију. У тој области Сирије, руска авијација није извршавала никакве борбене задатке“, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Раније је турска агенција Анадолија саопштила да су руски ловци наводно бомбардовали наведене објекте у области Идлиба и да је у нападу било жртава.

Амерички државни секретар Мајк Помпео је тада изјавио да је Стејт департмент „забринут“ због „великог напада“ Русије и Сирије на „цивилно становништво“ у Идлибу.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је 29. јануара оптужио Русију да „не испуњава своје обавезе из споразума о сиријском Идлибу“, наводећи да су протеклих дана у тој провинцији појачани напади сиријске армије „уз подршку Русије“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала