Црни гавран држи британски трон у шаци

CC BY-SA 2.0 / Flickr / Zeshin / Гавран у Лондонској кули (Тауеру)
Гавран у Лондонској кули (Тауеру) - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
За британску круну, гаврани лондонске куле представљају „претњу“ већу од других, па су посебно пажљиви према њима, као да су краљевске. За то је заслужна легенда која датира од давнина и која се поштује као да је неписан закон.

Од памтивека је Лондонску кулу настањивало седам црних гаврана. Имена садашњих су — Јубилеј, Харис, Грип, Роки, Ерин, Папи и Мерлина, а бораве у Саут Лавну, на седам минута од Бакингемске палате, одакле их пажљиво посматрају.

Према легенди — краљевство и Лондонска кула ће пасти ако шест гаврана напусти кулу.

Верује се да је Карло II први инсистирао на заштити врана Куле, пошто је упозорен да ће круна и сама кула пасти ако је гаврани напусте.

CC BY-SA 4.0 / Colin / Wikimedia Commons / Ако вране одлете, краљевство ће пасти...
Црни гавран држи британски трон у шаци - Sputnik Србија
Ако вране одлете, краљевство ће пасти...

Краљевска породица сматра да су гаврани интелигентне птице и да свака од њих има своју личност. Оне могу да имитирају звукове, да се играју и да чак решавају логичке проблеме.

O гавранима брине професионални дресер који им повремено и обрезује пера. Седам птица може да лети, али захваљујући повременом обрезивању — осигурава се да не иду далеко и да остану на том подручју, тако да никада не напуштају зграду.

Дресер је такође одговоран и за храњење гаврана два пута дневно и за вођење рачуна о посебном режиму исхране, у ком су заступљени мишеви, пилићи, пацови и разно сирово месо. Дезерт је обично колачић натопљен крвљу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала