ДФ: Циљ „десанта на Зету“ је да се изазове хаос

© Фото : Небојша ПоповићПривођење мајке Милана Кнежевића
Привођење мајке Милана Кнежевића - Sputnik Србија
Пратите нас
Циљ привођења мајке посланика Демократског фронта (ДФ) Милана Кнежевића, као и „десанта на Зету“ и хапшења низа активиста опозиционог блока — јесте застрашивање опозиције и покушај изазивања хаоса, оцењено је из Демократског фронта.

Ратка Кнежевић, мајка посланика ДФ-а Кнежевића, приведена је јутрос и после саслушања је пуштена. Против ње је спроведен прекршајни поступак због омаловажавања полиције током претреса њене куће у Зети. То је новинарима испред Суда за прекршаје у Подгорици саопштио њен адвокат Дражен Медојевић, који је казао да у кући Милана Кнежевића полиција није пронашла ништа.

Из Управе полиције је саопштено да је Ратка Кнежевић (68), мајка једног од лидера Демократског фронта Милана Кнежевића, ухапшена зато што је током претреса њеног стана ометала и омаловажавала службенике полиције. Адвокат Медојевић је новинарима испред Основног суда саопштио да је против Ратке Кнежевић спроведен прекршајни поступак због омаловажавања и ометања полиције.

Медојевић је казао да је претрес у Зети извршен у раним јутарњим сатима, те да је предмет претреса наводно био Миланов брат Мирко.

Адвокат је навео и да су специјалци са оружјем ушли у кућу Ратке Кнежевић, која је, како је навео — била сама у кући, под стресом и видно усплахирена. Адвокат је навео и да је Ратка у том тренутку изговарала одређене ријечи, којих касније није могла да се сјети.

Медојевић каже да Ратка Кнежевић није омаловажавала полицију, већ се њене ријечи могу окарактерисати као увреде и клетве.

„Тражио сам медицинско вјештачење Ратке Кнежевић, да вјештак каже да ли особа у таквим околностима, под стресом, може да контролише стање и уради нешто са умишљајем. Судија је то одбила. Навео сам у завршним ријечима да ово што је наведено није омаловажавање службеника, то може да се окарактерише као увреда или евентуално клетва“, навео је адвокат Медојевић.

Акција застрашивања

„Црна Гора клизи у диктатуру и терор“, казао је посланик ДФ-а Предраг Булатовић обраћајући се новинарима.

„У овоме препознајемо провоцирање ДФ-а и покушај изазивања нереда“, казао је Булатовић и додао да лидер ДПС-а и предсједник државе Мило Ђукановић жели у све да увуче ДФ, како би се борио против литија. Булатовић је поручио да ДФ то неће дозволити.

Посланик ДФ-а је позвао на литије све људе који су, како је казао — против насиља.

Булатовић је навео и да је јутрошња акција у Зети била концентрисана на ДФ, те да су међу ухапшенима доминантно њихови активисти.

Посланик ДФ-а Небојша Медојевић је казао да је јутрос извршен „десант на Зету“.

„Циљ је био да се изазове хаос. Ми позивамо све грађане и бираче ДПС-а да се запитају куда ово иде“, навео је Медојевић и позвао на јединство.

„Нас не могу застрашити“, поручио је Медојевић и додао да је ДФ затражио хитан пријем код начелника Центра безбједности. Он је додао и оцјену да у полицији постоје параполицијске организације и позвао је „све часне полицајце да баце униформу“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала