Лавров се први пут састао са новим америчким амбасадором

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров разговарао је са новим америчким амбасадором у Русији Џоном Саливаном о стању и перспективама развоја билатералних односа земаља, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

„Разговарало се о стању и перспективама развоја руско-америчких односа, као и о актуелним међународним проблемима. Руски министар спољних послова се нада да ће нови амбасадор САД допринети нормализацији и јачању узајамних односа наших земаља у различитим сферама“, наводи се у саопштењу.

Састанак имао конструктиван карактер

„Саливан рачуна на развој дијалога са представницима руске Владе у процесу заједничког рада на јачању руско-америчких односа“, саопштила је америчка дипломатска мисија.

Званичници су разговарали и о ситуацији на Блиском истоку и о питањима контроле наоружања.

„Данашњи састанак је имао конструктиван карактер“, саопштила је америчка страна.

Амерички председник Доналд Трамп именовао је 11. априла 2017. године Саливана за заменика државног секретара.

Раније је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да САД и Канада, након усвајања нових антируских санкција, нису створиле најбољу подлогу за почетак рада њихових амбасадора, који су недавно допутовали у Москву.

Амерички председник Доналд Трамп именовао је 11. априла 2017. године Саливана за заменика државног секретара.

Саливан је био вршилац дужности америчког државног секретара од 1. до 26. априла 2018. године после оставке Рекса Тилерсона. У јулу 2019. године предводио је америчку делегацију у преговорима са Русијом о стратешкој безбедности, који су одржани у Женеви.

Претходни амбасадор САД у Русији био је Џон Хантсман. Он је јавности посебно познат по томе што се на Богојављење купао у леденој води како би се такмичио са председником Русије Владимиром Путином.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала