Разговарали Путин и Меркелова: О Сирији, Украјини, али и о „договору века“

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаСусрет немачке канцеларке Ангеле Меркел и председника Русије Владимира Путина у Москви
Сусрет немачке канцеларке Ангеле Меркел и председника Русије Владимира Путина у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин разговарао је телефоном са немачком канцеларком Ангелом Меркел о најбитнијим питањима светске политичке сцене, између осталог о Сирији, Либији и Украјини, али и о израелско-палестинском „договору века“, који је предложио лидер САД Доналд Трамп, саопштено је из Кремља.

Конкретно о Либији, како наводи Кремљ, Путин и Меркелова су истакли важност да се појача напор светске јавности како би се тај конфликт решио што пре.

Речи је било и о недавно одржаној међународној конференцији о Либији, а Путин је истакао да је важно да се одлуке постигнуте 19. јануара у Берлину усагласе са свим странама у Либији, како би се потом све то утврдило и у Савету безбедности УН.

Током разговора лидери Русије и Немачке дотакли су се и недавно представљеног плана израелско-палестинског конфликта, познатијег као „договор века“.

Иако се не прецизира какве су ставове изнели Путин и Меркелова, Кремљ је навео да су оба лидера „разменила мишљења по том питању“.

Током разговора, који је иницирао Берлин, постигнут је договор и да се контакт Путина и Меркелове настави и то у скоријој будућности.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала