Сиријска војска уништила више од сто јединица технике терориста код Идлиба

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаВојници сиријске армије у насељу Ел Дејр ел Шарки ослобођеном од терориста у сиријској провинцији Идлиб
Војници сиријске армије у насељу Ел Дејр ел Шарки ослобођеном од терориста у сиријској провинцији Идлиб - Sputnik Србија
Пратите нас
Сиријска војска је током контраофанзиве у зони деескалације Идлиб запленила и уништила око сто јединица војне технике терориста, саопштио је начелник руског Центра за помирење зараћених страна у Сирији генерал-мајор Јуриј Боренков.

Он је додао да је након повлачења нелегални оружаних формација дубоко у зону деескалације Идлиб сиријска војска пронашла значајан број наоружања, муниције и технике, међу којима има и оружја западне производње.

Боренков је истакао да то сведочи о снажном борбеном потенцијалу терориста који је могао да се обруши на градове попут Хаме и Алепа, да није почела контраофанзива сиријске војске.

„Владине снаге Сирије заплениле су или уништиле 11 тенкова, 19 оклопних транспортера и борбених пешадијских возила, 62 возила — пикапова са оружјем великог калибра, девет ’џихад-мобила‘, четири вишецевна лансера, 38 теренских артиљеријских топова различитог калибра и четири беспилотне летелице“, додао је Боренков.

Према његовим речима — до данас терористи у зони деескалације Идлиб настављају да нарушавају прекид ватре. У протеклих 24 сата забележено је 34 гранатирања.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала