Вучић о хапшењима у Црној Гори: Тешко ми је, али не можемо да се мешамо

© Tanjug / RADE PRELICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Александар Вучић је изјавио да је разговарао са једним од лидера Демократског фронта Миланом Кнежевићем, којем је јутрос ухапшена мајка у Црној Гори.

Вучић је изјавио да му је тешко због тога што се догодило, али да, као председник Србије, не може да се меша у унутрашње ствари Црне Горе, поготово јер не зна шта се тачно десило.

Разговарао сам са Кнежевићем, није имао никакве додатне податке. Ми немамо податке и не можемо да се мешамо. Жао ми је, наравно, али морамо да сачекамо вести“, рекао је Вучић новинарима после састанка са Жозепом Борелом.

Вучић је истакао да мора да се води рачуна о мешању у унутрашње ствари других земаља.

„Ја сам Србин и не морам да објашњавам колико сам емоционално на страни Срба и колико је био емотиван разговор за Кнежевићем, за обојицу. Али сам председник Србије, не могу да се мешам на директан начин у унутрашње ствари Црне Горе. И не знам шта се догодило на лицу места“, рекао је Вучић.

Председник је истакао да ми имамо своје проблеме и да морамо да видимо да ли било какве везе са било ким у Србији има пуштање прислушкиваних разговора, јер је то — „катастрофа“.

„Да су пустили из Србије прислушкиване разговоре, било чије у Црној Гори, ти ће да одговарају“, рекао је Вучић.

Он је поручио да ће Србија увек да буде уз свој народ, да ће помоћи, али да морамо да знамо да постоји друга држава.

„Шта је мајка могла да уради када су претресали кућу? Да узме кутлачу, варјачу... Надам се да није узела неко оружје, сигуран сам да није. Али, без везе је да стављате лисице жени од 70 година, учитељици, па није убила никога, упали сте јој у кућу. Али не знам шта се догодило, могу само да кажем да ми је тешко због Кнежевића. Како бисте се ви осећали да вам неко мајку ухапси? Лоше“, рекао је Вучић.

То питање шеф ЕУ дипломатије Жозеп Борел није коментарисао, јер, како је рекао — са конкретним случајем није упознат и нема никакве информације о томе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала