Љубавни дроиди препознаваће власнике, реаговаће на додире и водиће разговоре

© AFP 2023 / Behrouz MEHRIСекси робот
Секси робот - Sputnik Србија
Пратите нас
Трећа декада 21. века већ је проглашена деценијом робота и секс-лутки, јер индустрија „играчака за одрасле“ користи врхунске технологије како би секс-роботе учинила готово истим као што су људска бића. Ускоро се очекује да ће неки „љубавни дроиди“ моћи да воде разговоре, реагују на сексуалне додире и препознају своје власнике у препуној соби.

Представник произвођача секс-робота „Ријал дол“ рекао је у разговору за „Дејли стар онлајн“ да ће компанија опремити своје „електронске девојке“ надоградњама које ће им пружити „посебну свест“. Према речима овог самопроглашеног познаваоца „љубавних дроида“, најновији модели добиће у року од две године способност вида и моћи ће да идентификују лице свог власника у гомили.

Вид није једина надоградња коју ће нови роботи добити. Очекује се да ће им новоинсталирани сензори омогућити да реагују на различите додире, разликујући притом сексуалне од оних романтичних.

„Добиће вид, моћи ће да препознају лица и простор. Њихово тело имаће сензоре у грудима, у рукама, тако да ће знати када их држите за руку, када се играте с њима“, открио је он, описујући надолазеће промене.

Планирано је да се неке измене инсталирају у „Ријал долс“ већ крајем ове или почетком 2021. године.

„Ради се на томе да им се уведе топлота, попут топлоте тела. Оне ће моћи да разликују шта је сексуални, а шта романтични додир“, објаснио је он.

Како је напоменуо, творци ових робота раде на апликацији која ће њиховим луткама омогућити да пређу из разговора у сексуалну ситуацију и овај прелазак учине што природнијим.

Ни њихови ривали у овом пољу играчака сличних људима не седе беспослени, јер је почетак 2020-их најавио „невероватну деценију“ за технологију секс-робота, тврди „Дејли стар онлајн“.

На пример, кооснивач фирме „Силикон лаверс“ хвали се да лако можете погрешити и помислити да су њихови роботи прави људи.

„Дошли смо до те тачке када лутке заправо изгледају као прави људи, мушкарци и жене. Технологија постаје све напреднија, као и наш дизајн за ове лутке, а једноставан пример је да се неке лутке стварају помоћу 3Д скенера за људско тело, а не да су традиционално исклесане у глини“, рекао је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала