Преокрет: Тим води 2:1 у сетовима против Новака у великом финалу

© AP Photo / Andy BrownbillНовак Ђоковић
Новак Ђоковић  - Sputnik Србија
Пратите нас
Трећи сет финала Отвореног првенства Аустралије припао је Аустријанцу Доминику Тиму, резултатом 6:2. Новак Ђоковић није успео да савлада нервозу, па га у четвртом сету чека тешка борба за изједначење и потенцијалну одбрану титуле.

Ноле је трећи сет почео нервозно, изгубљеним гемом на свој сервис, а иако се чинило да ће успети да се врати у меч већ у следећем гему, Тим је преузео ствар у своје руке и неочекивано лако стигао до предности од 4:0.

До краја сета није било нових брејкинга, па га је Аустријанац рутински привео крају за коначан резултат 6:2.

Други сет, који је освоји Тим, завршен је резултатом 6:4. Почело је разменом брејкова, а поново је сет преломљен при резултату 4:4, када је аустријски тенисер узео Ђоковићу брејк, а затим сигурно сервирао за изједначење у Мелбурну.

Подсећамо, Новак Ђоковић је фуриозном игром освојио први сет резултатом 6:4.

Српски ас је меч почео сигурно и повео са 3:0 и 4:1, а онда је Тим убацио у пету брзину и вратио брејк. Резултатска клацкалица била је на 4:4.

Новак је вратио самопоуздање и сервирао за 5:4. После велике драме, Ђоковић је освојио и одлучујући брејк за 6:4.

Подсетимо, Новак Ђоковић данас напада осму титулу на Отвореном првенству Аустралије, где у претходних седам финалних мечева никада није изгубио. Најбољи српски спортиста је уједно и актуелни шампион. У случају да победи Аустријанца Доминика Тима, на АТП листи ће претећи Рафаела Надала и вратити се на прво место.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала