Негзит у најави: Холандски политичар поручује — ми смо следећи

CC0 / Pixabay / Застава Холандије
Застава Холандије - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер холандске десничарске Слободарске партије (ПВВ) Герт Вилдерс изјавио је да ће, ако постане премијер Холандије, прво зауставити масовну имиграцију из исламских земаља и припремити механизам за Негзит и напуштање ЕУ.

Вилдерс, познат по својим антиисламским ставовима и који од 2004. године живи под заштитом холандских специјалних снага, након што је Ал Каида расписала налог за његово убиство, рекао је за загребачки „Јутарњи лист“ да би требало затворити границе за тражиоце азила и смањити порезе за раднике.

„Ако поштујеш уставне законе и правне акте ове земље, ако цениш и уживаш наше слободарске вредности, ко год да јеси и одакле год да јеси, ова ће те земља максимално штитити. Ако пређеш ту границу, ако се дрзнеш да третираш жене као грађане другог реда, ако практикујеш шеријат, ако осакаћујеш своју децу, ако учествујеш у терористичким активностима, ако газиш слободе ове земље — стрпаћемо те у први авион, одузети ти држављанства и побринути се да више никада не крочиш на ово тло“, рекао је Вилдерс.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала