Помпео Казахстану: Сарађујте са америчким компанијама — најбоље су

© AP Photo / Markus SchreiberАмерички државни секретар Мајк Помпео
Амерички државни секретар Мајк Помпео - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички државни секретар Мајк Помпео изјавио је да САД подржавају Казахстан када је у питању избор држава са којима сарађује, али да сарадња са америчким компанијама доноси најбоље резултате за било коју земљу света.

Помпео је то изјавио у Нур Султану, некадашњој Астани, након састанка са шефом казахстанске дипломатије Мухтаром Тлеубердијем.

„У потпуности подржавамо слободу избора Казахстана када је реч о земљама са којима ће улазити у пословне односе, али сигуран сам да сарадња са америчким компанијама доноси најбоље резултате, отвара нова радна места, а уговори који се потписују су транспарентни“, нагласио је амерички државни секретар.

Са своје стране, Тлеуберди је навео да је током састанка са Помпеом разговарао о могућностима економског развоја Казахстана у условима политике економских санкција коју спроводи Америка.

„Стејт департмент наставља да подржава Катахстан како би се избегло ширење санкција на наша физичка и правна лица“, додао је он.

Пре Казахстана Помпео је боравио у посети Белорусији, где је изјавио да су америчке компаније спремне да обезбеде сто одсто потреба Белорусије за нафтом и по конкурентним ценама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала