Владика Јоаникије задржан на граничном прелазу „Ранче“

© Sputnik / Небојша ПоповићВладика Јоаникије
Владика Јоаникије - Sputnik Србија
Пратите нас
„Пљеваљски одбор за одбрану светиња“ саопштио је да је на граничном прелазу „Ранче“ задржан епископ будимљанско-никшићки Јоаникије.

„Режим, још увек несвестан да се народ у Црној Гори догодио и да смо се ослободили страха, на све начине покушава да заплаши нашу децу у школама, омладину на градским улицама, запослене у јавним предузећима и установама, претећи или реализујући репресивне мере. Ових дана, евидентно је и присуство разних ’полицијских снага‘ на улицама Пљеваља, које без идентификационих бројева, имена и других ознака, а покривених лица и под оружјем, заустављају и претресају благочестиву омладину, бивајући дрски и примењујући физичку силу. Ових потеза нису поштеђени ни наши свештеници и епископи, о чему сведочи срамотна чињеница да је претходне ноћи на граничном прелазу ’Ранче‘ задржан епископ будимљанско-никшићки господин Јоаникије, уз налог за претрес његовог аутомобила“, саопштио је „Пљеваљски одбор за одбрану светиња“.

Одбор наводи да смо већ више од месец дана сведоци веома оптерећујућег стања у које су Црну Гору увели вршитељи власти и деценијски режимски протагонисти, доневши антиуставни, антицивилизацијски и антицрквени „Закон топуза“ у атмосфери која је стравично подсећала на ужасну „Кристалну ноћ“.

„Настојећи да отму светиње које су наши преци градили и бранили и представљајући тај чин европским и демократским (а чему је дијаметрално супротан!), покушали су да, по ко зна који пут током дугог периода менталне тираније, поново поделе народ Црне Горе и да на тим ’поделама‘ ушићаре нове политикантске поене, рачунајући да ће тиме учврстити већ раштеловане сопствене редове. На њихово запрепашћење, а на општенародно одушевљење, на том злом путу и науму, испречио се богољубиви и благочестиви народ. Једнодушно, ових дана, сви смо стали у одбрану наших светиња — јер ово није пуко питање имовине, већ питање части, образа и достојанства“, кажу из Одбора.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала