Ердоган поручио Русији: Не стајте нам на пут

© AP Photo / APTNКонвој турских оклопних возила у сиријској провинцији Идлиб
Конвој турских оклопних возила у сиријској провинцији Идлиб - Sputnik Србија
Пратите нас
Турски ловци Ф-16 настављају нападе на положаје сиријске војске у провинцији Идлиб као одговор на напад на припаднике Оружаних снага Турске, изјавио је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.
„У Идлибу су погинула четворица наших (војника), девет је рањено, њихово лечење се наставља у болницама. Као и раније, одговорили смо и увек ћемо одговарати. Сада се наши напади настављају. Одлучни смо да наставимо борбу“, рекао је Ердоган новинарима.

Он је додао да су турске снаге извеле 122 артиљеријска и 100 минобацачких напада на 46 објеката сиријске војске. У нападу учествују и војни авиони Ф-16. Операција се наставља.

„Онај ко жели да провери снагу турске одлучности, схватиће своју грешку. Намеравамо да наставимо наше операције“, истакао је Ердоган.

Транспорт војних возила на југоистоку Турске у близини границе са Сиријом - Sputnik Србија
Турска довлачи оклопна возила и тенкове на границу са Идлибом

Према његовим речима, у нападу турских снага у Идлибу страдало је 30-35 сиријских војника.

Ердоган је додао да су турски министар спољних послова, министар одбране и шеф обавештајне службе у контакту са руским колегама.

„Али, што је још важније, уколико не будемо имали резултате, сам ћу испричати свом колеги о озбиљности ситуације са којом се суочавамо. Руским колегама је упућен сигнал — не стајте нам на пут“, додао је турски лидер.

Раније је Министарство одбране Турске саопштило да су четири турска војника погинула, а девет је рањено у сукобима са сиријским владиним снагама у Идлибу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала