Руски Центар за помирење у Сирији: Турска војска нас није обавестила о премештању снага

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаВојници сиријских снага у граду ослобођеном од терориста Ел Дејр ел Шаркију на југоистоку провинције Идлиб
Војници сиријских снага у граду ослобођеном од терориста Ел Дејр ел Шаркију на југоистоку провинције Идлиб - Sputnik Србија
Пратите нас
Турска војска није обавестила Русију о премештању својих снага у зони Идлиба, када је доспела под ватру сиријских владиних снага, саопштио је руски Центар за помирење зараћених снага у Сирији.

У саопштењу се наводи да авиони турског ратног ваздухопловства нису прешли сиријску границу и нису забележени напади на положаје сиријских трупа, прецизира се у саопштењу руског Центра за помирење.

„Ваздушни простор изнад зоне деескалације Идлиб стално надгледају руске ваздухопловне снаге. Турске ваздухопловне снаге нису повредиле државну границу Сирије, нити су забележени напади на положаје сиријских трупа“, наводи се у саопштењу.

Војске Русије и Турске налазе се у сталном контакту, саопштио је Центар и додао да је према постојећим информацијама „неколико турских војника рањено“. Такође је организована и евакуација рањених у Турску.

Раније је Министарство одбране Турске саопштило да су четири турска војника погинула, а девет је рањено у сукобима са сиријским владиним снагама у Идлибу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала