Ухапшен државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

CC0 / / Лисице, хапшење
Лисице, хапшење - Sputnik Србија
Пратите нас
По налогу Тужилаштва за организовани криминал, након вишемесечног предистражног поступка спроведеног у сарадњи са Одељењем за борбу против корупције МУП-а РС, у вези са злоупотребама у ПД „Инфраструктура железнице“ а. д, лишено је слободе пет лица, међу којима је и М. П, државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

М. П. Је ухапшен по налогу Тужилаштва за организовани криминал, после вишемесечног предистражног поступка спроведеног у сараднји са Одељењем за борбу против корупције МУП-а, објавиле су Новости.

Пет особа ухапшено је због сумње да су умешани у злоубпотребе службеног положаја и злоупотребе у вези с јавном набавком од августа 2018. до маја 2019. године.

Како се сумња, ухапшени М. Ј, Б. А. И П. Ћ, запослени у ПД „Инфраструктуре Железница“ кршили су закон приликом јавних набавки, у чему им је помогао државни секретар М. П, како би

фаворизовали фирму, чији је директор З. С, да добија послове на железници. Како би фингирали постојање конкуренције приликом јавне набавке, М. М, директор друге фирме, давао је такозване „услужне понуде“, захваљујући којима је обезбеђивано да посао добије предузеће директора З. С.

Полиција тренутно претреса више локација у Београд у Новом Саду у вези са овим случајем, а приведене особе биће у року од 48 сати саслушане у Тужилаштву за организовани криминал.

Да подсетимо,  у јануару је ухапшен и Мирољуб Јевтић, директор ЈП Инфраструктуре Железница Србије због сумње да је примио мито у износу од 10.000 евра.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала