Ђукановић мошти Светог Василија назива „костима“

© AP Photo / Darko VojinovicМило Ђукановић
Мило Ђукановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Црне Горе Мило Ђукановић, попут дукљанских идеолога Миленка Перовића и Стева Вучинића, мошти Светог Василија назива „костима“.

Ђукановић је, коментаришући речи владике Атанасија Јевтића — да би мошти Светог Василија, у случају најављеног отимања светиња, могле да буду пренесене у Херцеговину, рекао — да „ово мора бити државно“, а мошти је назвао костима, преноси сајт Ин4с.

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Уђи у базу фотографија"Ово мора бити државно".
Ђукановић мошти Светог Василија назива „костима“ - Sputnik Србија
"Ово мора бити државно".

„Умировљени епископ захумско-херцеговачки Атанасије, члан Епсикопског савета Српске православне цркве у Црној Гори, најавио је да, ако не будемо довољно послушни, да ће завргнути кости Светог Василија Острошкога и однети их у Херцеговину. Дакле, да се не бисмо играли са Атанасијима, ово мора бити државно“, казао је Ђукановић.

„Завргнути кости“ — нова је кованица Мила Ђукановића.

Његова „терминологија“ се не разликује од антиправославне терминологије „друга“ Стева Вучинића, који Светог Василија Острошког назива „покретном имовином“ и „лековитим лешом“, или „друга“ Миленка Перовића, који је казао да „сваки пут кад Српска православна црква крене да носа нечије кости, настаје озбиљна опасност“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала