Нова Куртијева провокација: Одао почаст симболу тероризма на Косову

© AP Photo / Visar KryeziuАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија
Пратите нас
Аљбин Курти, премијер привремених приштинских институција, после преузимања дужности и краће седнице свог кабинета одао је у Преказу почаст оснивачу тзв. ОВК Адему Јашарију. Јашари је био вођа једне од балистичких група на Косову, која је још од почетка деведесетих година изводила терористичке нападе.

Приликом одавања почасти Јашарију, Курти је рекао да „сви који данас уживају у слободи, треба да захвале жртвама палим за ту слободу“.

„Ова слобода коју данас уживамо и ово стање које имамо, укорењено је у жртви мученика, а пре свега у жртви породице Јашари“, рекао је Курти, пренела је приштинска „Газета експрес“.

Куртијево одавање почасти Јашарију, који је 1997. године осуђен на 20 година затвора због тероризма и један је од симбола терористичког покрета у јужној српској покрајини, нова је провокација за Београд, после јучерашње најаве током излагања у парламенту да ће тужити Србију због ратних злочина.

Адем Јашари погинуо је у Доњем Преказу 1998. године приликом покушаја хапшења. Он се са више особа забарикадирао у кућу, а полиција их је позвала на предају. Уместо тога, забарикадирана терористичка група запуцала је на полицију. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала