Русија: Бели шлемови снимили нови видео о наводним хемијским нападима

© AP Photo / Syrian Civil Defense White HelmetsПрипадници Белих шлемова помажу жртвама након наводног напада сиријских власти у Источној Гути
Припадници Белих шлемова помажу жртвама након наводног напада сиријских власти у Источној Гути - Sputnik Србија
Пратите нас
Бели шлемови су заједно са терористима завршили снимање у Идлибу инсценираног видеа о „употреби“ отровних материја од стране сиријских владиних снага, саопштио је руски Центар за помирење зараћених страна у Сирији.

„Према информацијама које је руски Центар за помирење добио из више независних извора, данас су у насељу Зерба, у зони деескалације Идлиб, представници Белих шлемова заједно са терористима довршили снимање изрежираног видеа о наводној употреби ’отровних материја‘ од стране владиних снага против цивилног становништва“, наводи се у саопштењу Центра.

Наглашава се да су на снимку наводно „инсцениране“ последице „бомбардовања од стране сиријских владиних снага“ непознатом „хемијском муницијом“. 

„На снимцима се кроз густи жути дим виде наводно ’људске жртве‘ са знацима ’тровања‘. Тренутно су Бели шлемови припремили лажни снимак за дистрибуцију на друштвеним мрежама за даље ширење у западним и арапским медијима“, додаје се у саопштењу.

Раније је Центар саопштио да милитанти у Идлибској зони деескалације спремају провокацију уз коришћење отровних супстанци.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала