Француски амбасадор: 40 година сам сањао о томе да радим у Русији

© Sputnik / Оливера Икодиновић Нови амбасадори страних земаља у Русији на церемонији уручивања акредитива председнику Русије Владимиру Путину у Кремљу
 Нови амбасадори страних земаља у Русији на церемонији уручивања акредитива председнику Русије Владимиру Путину у Кремљу - Sputnik Србија
Пратите нас
Нови амбасадор Француске у Русији Пјер Леви признао је да је 40 година сањао о томе да ради у Русији.

„Веома ценим указану прилику да радим у Русији. То је 40 година био мој сан. Вратио сам се у земљу коју много волим. Руски језик сам почео да учим у школским данима. Многе истакнуте личности руске културе пратиле су ме од малих ногу. Посебно ми је драга Ана Ахматова, чији стихови живе у мом срцу“, рекао је Леви на церемонији у Кремљу.

Он је оценио да се Русија и Француска налазе на почетку најважнијег тренутка у међусобним односима.

„Француски председник Емануел Макрон изразио је жељу да се поново успостави амбициозни дијалог између Француске и Русије ради постепеног грађења система поверења. Наш задатак се, поред развијања билатералних односа које високо ценимо, састоји у учвршћивању мира и безбедности у Европи и свету. Француска и Русија, као сталне чланице Савета безбедности УН, имају огромну одговорност“, нагласио је Леви.

Француски дипломата такође је истакао да Русију и Француску спаја географија, што чини дијалог тих земаља неопходним.

Раније је амбасадор уручио акредитиве руском председнику Владимиру Путину на церемонији одржаној у Александровој сали Великог кремаљског дворца.

Пјер Леви је постављен за амбасадора Француске у Русији у јануару 2020. године.

До тада је био амбасадор Француске у Пољској (од 2016. до 2019. године), а пре тога је вршио дужности директора Одељења Министарства спољних послова Француске за Европску унију (од 2013. до 2016. године) и амбасадора у Чешкој (од 2009. до 2013. године). Леви је такође радио у амбасадама Француске у Немачкој и Сингапуру.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала