Путин Лазанском: Залажемо се да се питање Косова реши у оквиру Резолуције 1244 /фото, видео/

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаАмбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански са председником Путином на предаји акредитива
Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански са председником Путином на предаји акредитива - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да се Русија залаже да се питање Косова реши у оквиру Резолуције 1244.

Амбасадор Србије у Москви Мирослав Лазански уручио је данас у Кремљу акредитивно писмо председнику Русије Владимиру Путину и тиме званично ступио на дужност.

Примајући акредитиве, руски председник је истакао да се Русија залаже да Београд и Приштина постигну одрживо и узајамно прихватљиво решење на основу Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација.

Русију и Србију везује стратешко партнерство које је засновано на традицији пријатељства и културној, духовној и историјској блискости наших братских народа, истакао је Путин.

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаАмбасадор Србије Мирослав Лазански са председником Русије Владимиром Путином приликом предаје акредитива
Путин Лазанском: Залажемо се да се питање Косова реши у оквиру Резолуције 1244  /фото, видео/ - Sputnik Србија
Амбасадор Србије Мирослав Лазански са председником Русије Владимиром Путином приликом предаје акредитива

Он је подсетио да су у децембру прошле године у Сочију одржани садржајни разговори са председником Александром Вучићем и да је постигнут низ значајних договора који се тичу развоја руско-српске сарадње по свим питањима, међу којима су економија, трговина, енергетика, култура и координација по питању регионалних проблема.

„Русија много ради на томе да ситуација на Балкану остане стабилна и безбедна“, нагласио је Путин.

Свечана церемонија, на којој су акредитиве предала 23 амбасадора страних земаља, одржана је у Александровој сали Кремаљског дворца.

Путин је амбасадорима рекао да могу да рачунају на помоћ органа државне власти и пословних и друштвених кругова.

Путин је подсетио амбасадоре да Москва на свечаности поводом обележавања 75. годишњице од завршетка Другог светског рата очекује лидере страних земаља и стране делегације како би одали почаст жртвама и ветеранима и показали посвећеност идеалима мира, слободе и праведности.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала