Због неслане шале о коронавирусу канадски авион враћен с пола пута за Јамајку

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаПутнички авион
Путнички авион - Sputnik Србија
Пратите нас
Канадски авион окренуо се назад на путу ка Јамајци, и то због тврдње једног путника да је оболео од коронавируса. Због неслане шале мушкарац ће сада одговарати пред судом, преноси француски недељник „Експрес“.

Према речима портпаролке канадске авио-компаније „Вестџет“ Морган Бел — авион је био на пола пута до Монтего Беја на Јамајци, када је био принуђен да се врати у Торонто због „узнемиреног путника“.

Два сата након полетања, један од 243 путника је рекао да је недавно био у Кини и да је заражен новим коронавирусом, преноси Си-Би-Си.

© REUTERS / Aly SongПутници на аеродрому у Шангају носе маске
Због неслане шале о коронавирусу канадски авион враћен с пола пута за Јамајку - Sputnik Србија
Путници на аеродрому у Шангају носе маске

Према речима Белове — посада летелице је пратила инструкције и предузела је мере предострожности. Путник је смештен у задњи део авиона и обезбеђене су му рукавице и маска.

„Дечко је вероватно мислио да је то смешно, али је било једноставно — чудно. Сви смо били веома узнемирени. Због тога смо изгубили један дан одмора“, пожалила се путница Џули Ен Бродерик, која је на Јамајку путовала са породицом.

Према писању француског листа — након слетања авиона у Торонто, путник је ухапшен. Он ће се појавити на суду 9. марта, преноси „Радио Канада“.

Од новог типа коронавируса оболело је више од 20.000 људи. До сада је од те болести умрло око 500 особа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала