Путин и Лукашенко сат и по у четири ока

© AFP 2023 / PAVEL GOLOVKINПредседник Белорусије Александар Лукашенко и председник Русије Владимир Путин
Председник Белорусије Александар Лукашенко и председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин састао се са својим белоруским колегом Александром Лукашенком , а том приликом лидери су разговарали о бројним темама од обостраног интереса, између осталог и о другим земљама бившег Совјетског Савеза.

Како је појаснио Лукашенко, након разговора који су лидери обавили у четири ока, током сусрета било је речи о политици коју спроводе те бивше совјетске државе, као и о политици коју спроводе Русија и Белорусија.

„Присетили смо се времена када смо живели у заједничкој држави, разних важних историјских датума, а дошли смо и до актуелних проблема. О много чему смо разговарали“, рекао је Лукашенко.

Након сат и по разговора који су руски и белоруски председници одржали тет-а-тет почео је састанак у ширем саставу, иако један део руске делегације није успео да долети у Сочи због лоших временских услова.

„Нажалост, наша делегација није успела да стигне на овај сусрет. Надам се да ће временски услови омогућити да они дођу мало касније. Међутим, ми ћемо упркос томе наставити нашу дискусију и разговараћемо о свим актуелним проблемима“, рекао је Путин.

Путин је оценио и да је овај сусрет од изузетне користи за обе земље.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала