Моћни „панцири“ одбили напад терористичких дронова на руску базу у Сирији

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Уђи у базу фотографијаЛансирни ракетни системи С-400 и противракетни систем „Панцир С1“ на руској војној бази Хмејмим у Сирији
Лансирни ракетни системи С-400 и противракетни систем „Панцир С1“ на руској војној бази Хмејмим у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска војска у ваздушној бази „Хмејмим“ у Сирији одбила је два напада терористичких беспилотних летелица помоћу противваздухопловног система „Панцир“, саопштио је руководилац руског Центра за мирење зараћених страна у Сирији, генерал-мајор Јуриј Боренков.

„Није било повређених, нити материјалне штете. Руска авио-база ’Хмејмим‘ нормално функционише“, рекао је он.

Према његовим речима, противваздухопловни систем „Панцир С“ пресрео је прву мету на растојању од око два километра од базе, а другу на удаљености од шест километара.

Први напад је дошао из правца североистока, а друга са северозапада, из правца Средоземног мора.

Боренков је такође нагласио да турска војска већ трећи пут у седмици није присуствовала заједничком патролирању с Русијом у Сирији, због чега је руска војна полиција самостално патролирала у провинцији Хасека.

Руско Министарство одбране назива „Панцир“ „главним домаћим системом противваздушне одбране кратког домета“. Створен је да покрива системе дугог домета С-300 и С-400, али и за заштиту цивилних и војних објеката, као што су аеродроми, командна места, комуникацијска средишта... Намењен је за одбрану од авиона, хеликоптера, крстарећих ракета и беспилотних летелица.

Сматра се да је систем „Панцир“ међу најбољим у својој класи, а борбена дејства у Сирији омогућила су инжењерима да максимално побољшају ово наоружање.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала