Руски научник: „Ванземаљци постоје, али тражимо их на погрешан начин“

CC0 / / НЛО
НЛО - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Руски научник тврди да живот ван Земље постоји, али да је досадашња потрага за била неуспешна због погрешних метода трагања проузрокованих неслогом међу истраживачима из различитих сфера.

Александар Панов, главни истраживач Истраживачког института нуклеарне физике Московског државног универзитета, провео је године трагајући за ванземаљским облицима живота.

Панов верује да је једини начин за успостављање контакта са ванземаљским облицима живота да се стручњаци и истраживачи из различитих сфера уједине и раде на томе заједно.

© Depositphotos.com / Innovari / „Наравно да нисмо сами. Није питање да ли постоје, већ где“.
Руски научник: „Ванземаљци постоје, али тражимо их на погрешан начин“ - Sputnik Србија
„Наравно да нисмо сами. Није питање да ли постоје, већ где“.

Он се у скорашњем интервјуу пожалио на недостатак интеракције између истраживача укључених у потрагу за биолошким животом и оних који трагају за интелигентним животом у свемиру, и позвао их је на већу сарадњу и удруживање ресурса та два сектора, која суштински имају исти циљ — проналажење ванземаљаца.

Наравно да нисмо сами. Није питање да ли постоје, већ где“, истакао је Панов, преноси „Раша тудеј“.

Док неки научници и астрономи трагају за планетама ван Соларног система, има и оних који испитују атмосфере планета у потрази за биолошким сигналима, а постоје и они који траже сигнале ванземаљског порекла. Међутим, Панов каже да је сарадња између тих група истраживача скоро никаква.

Он сматра да су методе идентификације великих звезда и посматрања њихових планета у основи погрешне, јер нису довољно темељне.

„Чак је могуће да на некој планети у нашој галаксији постоји високо развијена цивилизација која може да шаље поруке у свемир, али, попут нас, нема енергетске могућности да их континуирано емитује свим звездама у окружењу“, објашњава Панов.

Уместо емитовања сигнала у једном смеру у кратким интервалима, он предлаже непрекидно скенирање целог неба, користећи мрежу пријемника широм планете, али је свестан да и то има својих недостатака.

CC0 / Pixabay / „Постоји могућност да су друге напредне цивилизације од нашег подручја направиле карантин“.
Руски научник: „Ванземаљци постоје, али тражимо их на погрешан начин“ - Sputnik Србија
„Постоји могућност да су друге напредне цивилизације од нашег подручја направиле карантин“.

Он додаје да постоји могућност да су друге напредне цивилизације од нашег подручја направиле карантин, који блокира радио сигнале, како се не би мешали у наш развитак.

Панов каже и да је астроархеологија изузетно важна, јер би могла да установи да су нас ванземаљци посећивали протеклих милиона година. Он напомиње да су фотографије Месеца високог квалитета од суштинске важности за истрагу о нашој потенцијалној ванземаљској прошлости.

Како је рекао — досадашња уочавања НЛО-а нису му била убедљива и верује да ти феномени могу да се објасне другачије.

Панов такође верује да је комуникација између цивилизација могућа, али и да није увек двосмерна, јер постоји шанса да су неке древне цивилизације складиштиле своје знање у некој врсти космичког виртуелног простора, који је могао да опстане, иако су оне изумрле.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала