Руски посланик о новом буџету САД: Вашингтон жели да поврати првенство у војној области

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаЗграда Савета Федерације Русије
Зграда Савета Федерације Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија је главни противник Сједињених Америчких Држава, Бела кућа ће покушавати да се супротстави Москви у свим областима, изјавио је за Спутњик члан међународног одбора Савета Федерације Русије Олег Морозов.

„Нема никакве сумње да у војној области Сједињене Америчке Државе Русију виде као основног противника, према њиховој терминологији – главне војне претње. Мотив је јасан. Ми смо реално војно јаки и у неким аспектима чак надмашујемо Сједињене Америчке Државе“, објаснио је политичар.

Морозов сматра да је за Вашингтон ово прави изазов диктиран жељом да се поврати првенство. А други мотив је независно понашање Русије у светској политици.

„Показујемо посвећеност сопственим национално-државним интересима и спремност да их штитимо“, нагласио је посланик.

„Стога је план (америчког председника Доналда) Трампа да обезбеди ефикасно обуздавање Русије и победу у информационом рату, као и у трци у наоружању. Одатле и повлачење из готово свих војних споразума“, рекао је он.

Посланик је, при томе, Кину назвао главним економским конкурентом Вашингтона. Кини ће бити предложен „економски рат и друге 'чари' свих врста хибридних ратова. То је савремена стварност“, закључио је сенатор.

Русија и Кина назване су главним непријатељима Сједињених Америчких Држава у нацрту буџета за 2021. годину. Осим тога, буџетом је предвиђено да се издвоји 700 милиона долара за „супротстављање“ Русији, а 24 милиона долара за борбу против „руске пропаганде и дезинформација“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала