Турска чека подршку НАТО-а у Сирији

© AFP 2023 / BENOIT DOPPAGNE / BELGAТурска и НАТО
Турска и НАТО - Sputnik Србија
Пратите нас
Турска очекује подршку НАТО-а у вези са ситуацијом у сиријском Идлибу, саопштио је портпарол владајуће Партије правде и развоја Турске Омер Челик.

„Константно смо у контакту са НАТО-ом, консултујемо се с њима, између осталог, и на тему Сирије. Чекамо да нам се НАТО придружи у борби против тероризма уопште. НАТО треба да се солидарише с Турском“, рекао је Челик, одговарајући на питање новинара да ли Турска очекује подршку Алијансе у вези са заоштравањем ситуације у Идлибу.

Раније је телевизија НТВ саопштила да је пет турских војника погинуло, а да је још толико рањено након напада на њихову осматрачницу у Идлибу.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган раније је изјавио да је позвао свог руског колегу Владимира Путина да изврши притисак на сиријског председника Башара ел Асада да сиријска војска прекине са напредовањем у покрајини Идлиб и да се удаљи од турских пунктова, запретивши војним одговором у случају да до тога не дође.

Ердоган је пре тога саопштио да је у сукобима са сиријским снагама у Идлибу погинуло пет турских војника. О новонасталој ситуацији у Идлибу разговарали су и шефови руске и турске дипломатије, који су позвали да се поштује споразум из Сочија о Идлибу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала