Медији открили ко је „суперпреносилац“ коронавируса /фото/

© Фото : ПиксабејМушкарац у сенци
Мушкарац у сенци - Sputnik Србија
Пратите нас
Бизнисмен из Енглеске, 53-годишњи Стив Волш, који је заражен коронавирусом, могао је да прошири вирус из Кине у Европу услед својих путовања.

Он се сматра првим „суперпреносиоцем“ болести, односно особом која је заразила знатно већи број људи него што се очекује, пише Б 92.

Волш је дошао у контакт са коронавирусом након пословног путовања у Сингапур у јануару, након чега је отпутовао у француске Алпе, где је могао да зарази друге људе вирусом, пре него што му је установљена болест и хоспитализован је, преноси АП.

​Волш је након велике медијске пажње коју је привукао, издао саопштење у којем наводи да се у потпуности опоравио.

Међу особама које је вероватно заразио је и пет држављана Велике Британије, који су били са њим у Француској, а међу њима је и деветогодишњи дечак.

Још једна особа која је заражена у Алпима је мушкарац који се након одмора вратио на Мајорку.

Због Волша су француске власти тестирале још 61 особу, међу којима су деца и чланови породице који су били у одмаралишту истовремено када и Волш.

Према речима Волша, чим је схватио да је био изложен коронавирусу, позвао је свог доктора и здравствене власти.

​„Саветовано ми је да будем у карантину у соби у болници, иако нисам показивао симптоме болести, а касније да будем у полукарантину у кући. Када је потврђена дијагноза, послат сам у изолациону јединицу у болници, а од моје породице је такође затражено да се самоизолује“, рекао је Волш и додао да се и даље, из превентивних разлога, налази у карантину због предострожности.

„Скај њуз“ наводи да је Волш коронавирусом заразио 11 особа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала